Månedens frisør Juli

Publisert av Anne Siri S Lorentzen 31/07/2018 13:12

Anette Bakken er 28 år, født og oppvokst i Molde. Hun startet som lærling i Skien 2008, og bodde der 3,5 år. Hun begynte å jobbe for Cancam i 2014, og har nå jobbet som daglig leder i Cancam i over 4 år. 

Vi har spurt Anette noen spørsmål for at du som leser skal kunne bli bedre kjent med henne.

Hvorfor valgte du å bli frisør? 

Jeg valgte å bli frisør fordi jeg liker å skape noe eget, ha utfordringer og få folk til å føle seg bra. Håret har alt å si! Som frisør ser jeg hva kunden kler, trenger og ønsker. Jeg ser på meg selv som en nøye, men motefokusert frisør som brenner for faget. Som dagligleder, er målet lære bort til mine ansatte, slik at de får god kunnskap i faget og få god tro på seg selv.  Å være et forbilde for alle, og alltid være tilstede for bedriften. 

Hva er din lidenskap? 

Konkurranse er min lidenskap i faget. Hvor god kan jeg bli? Kan jeg bli best i Norge? Hva må jeg gjøre for å nå mine mål? Dette er de tankene jeg har hver gang jeg konkurrer. Per dags dato har jeg 12 pokaler: 1 plass i TM(telemarkmesterskap), 1 plass i NMMålet er å bli bedre i konkurranse enn eier/ sjefen sjøl, Torstein Lorentzen

Hva ser du på som den største trenden i år?

Den største trenden i år er: Å være seg selv! Alt er lov, mye kommer tilbake. Blant annet 90 tallet. Det flotte i år er at man ikke skal bry seg om hvordan andre ser ut, man skal uttrykke seg selv på sin egen måte. Det samme ser man i klesstilen...blomster, striper, retro, frynser, sporty eller klassisk, du velger! Vær deg selv. 

Hva er ditt favoritt produkt?

Mitt favoritt produkt er fra MR.Smith, texture spray. Den er perfekt for volum, hold og som en styling. Og den er varmebeskyttende. Passer alle! 

Hva er det beste med å jobbe som frisør?

Det beste med å jobbe som frisør er: se gleden i øynene til kunder, se at de finner seg selv igjen, og gjøre dagen deres bedre.Jeg møte så mange fantastiske kunder som gir meg motivasjon til å fortsette å gjøre en god jobb. Jeg gleder meg å komme på jobb hver dag! Det å lære bort noe nytt til mine lærlinger, se at de utvikler seg til å bli dyktige frisører med egne kreasjoner og signaturer. Man blir aldri utlært i dette yrket, det er det som gjør jobben så spennende! 

Hva vil du si er hobbyene dine?

Utenom konkurranse, har jeg verdens beste firbente tur kamerat, Tarzan som drar meg opp på fjelltopper og en tålmodig samboer. Driver litt med hundeutstilling av og til. Ellers går det i oppussing hjemme når frihelger blir for lange. 

Hvilke utfordringer ser du i yrket som frisør?

Noen kunder har det ikke alltid så bra når de kommer til oss, men målet er at de alltid skal føle seg bedre når de går. Noen får en klem om de trenger det. Så det går mange tanker til kunder  etter arbeidsdagen er ferdig

Nedenfor kan du også få en liten sniktitt av Anettes arbeid som frisør