Hopp til innhold
Gøy med prosjektoppgave - Cancam

Gøy med prosjektoppgave

Elevene har akkurat gjennomført årets tverrfaglig prosjektoppgave. I oppgaven får elevene muligheten til å bruke alt de har lært på skolen.

Her er resultatet fra en av gruppene:

Vi fikk utdelt et prosjektarbeid av læreren der vi fikk velge tema selv. Vi ble delt inn i tilfeldige grupper og vi hadde ei uke på å planlegge og utføre arbeidet. Prosjektet gikk ut på at vi måtte skaffe modeller, planlegge, gjennomføre og dokumentere arbeidet. Vi kunne velge alt mellom 50/60-tallet, ulike kjente filmer, mulighetene var store.

Temaet vi bestemte oss for, valgte vi på grunn av at vi ville ha noe som skilte seg ut fra de andre sitt valg. Vi valgte ‘’ snapchat filtere’’ som tema.

Vi valgte tre av filtrene, flammefilter, regnbuefilter og isdronning. Isdronningen (icequeen) ble den modellen vi valgte å fokusere mest på. Vi lette etter inspirasjon på sosiale medier som youtube, google og instagram.

Vi startet med å planlegge sminken, hva vi måtte kjøpe og hva vi hadde fra før av. Vi fikk et budsjett fra skolen på 500kr. Med de pengene kjøpte vi glitter, effekter og mye annet utstyr. ‘’Kronen’’ modellen har på hodet lagde vi av en telysholder, ståltråd krystaller.  

 

Vi tok inspirasjon fra mange ‘’isdronninger’’ alt fra Elsa i filmen frost til isdronningen i Narnia. Vi ville at det skulle se dramatisk ut men likevel vakkert.  Vi startet med å kreppe hele håret til det ble stort og fyldig. Vi børstet med en naturbørste for å gi enda mer volum.

 

Etter vi hadde kreppet hele håret, delte vi det i to deler, en del på kronen og den andre delen rundt. Fletten starter over høyre øre og fulgte hele veien rundt hodet som en krans. Vi flettet helt til enden av håret og festet den inn i den andre fletten med små hårnåler.

 

Vi dro ut fletten for å gjøre den større og finere. Deretter tok vi den øverste delen som ikke var flettet å delte den i to. Vi flettet de i to fiskebensfletter. Disse flettene skulle holde rundt kronen, og skule bunnen på telysholderen. Vi festet kronen med hårnåler og håret. 

Etter at håret var ferdig oppsatt begynte vi å pynte med greiner, kongler og mye glitter. De store bladene/greinene brukte vi som kostymet på brystet for å et nakent utseende. De små greinene med kongler på klipte vi opp å brukte som pynt i håret. Glitteret strødde vi over hele håret, også på brystet. Vi kjøpte også falsk snø for å få bedre frem temaet og vise at det skulle forestille vinter og kulde. Vi brukte store mengder med hårspray under hele prosessen for å få alt til å sitte. 

Vi brukte ulike sminkeprodukter som veldig lys foundation, hvit maskara, blå ansiktsmaling som contour, masse highlighter, lyseblå øyenskygge og sølvglitter. Vi sminket ikke bare ansiktet. Vi brukte foundation på hele brystet også, og vi fremhevet kragebenene med den blå ansiktsmalingen. 

 

Vi valgte å vente til det ble litt mørk ute for å få riktig stemning på bildene som vi tok ute i bakgården på skolen. Her er det ferdige resultatet. 

Blogginnlegg skrevet av: Sofie Eikrem og Amalie Karlsvik

Forrige blogg Årets Lærling fra Cancam frisørskolen
Neste blogg Da er vi godt i gang