Hopp til innholdet

#Fagmoduler

Opplæringen ved Cancam skolen er delt inn i fem pedagogiske fag-moduler. Hver modul avsluttes med innlevering av prosjektoppgave, skriftlig- og muntlig eksamen. De siste 6 ukene av kurset går til praktisk trening og avsluttes med praktisk eksamen.

Modul 1:
Hår og hodebunnpleie

Hovedmål for dette faget er å kunne analysere og forstå oppbygging av hår og hodebunn. På grunnlag av analysen skal du lære å anbefale riktige produkter tilpasset kundens hår og hodebunn. I dette faget tar vi også for oss profesjonell hårvask og hodebunn-massasje.

Modul 2:
Strukturomforming med arbeidstegning

Du vil lære gangen i en strukturomforming og tilhørende teori. I tillegg får du en innføring i grunnleggende vikle-teknikker og bruk av arbeidstegning som et hjelpemiddel i det praktiske arbeidet.

Modul 3:
Fargebehandling med arbeidstegning

Du får en grundig innføring i relevant fargeteori, slik at du blir i stand til å utføre en fullverdig fargebehandling etter egen arbeidstegning. Du vil lære, hvordan velge riktig fargeprodukt og nyanser, de grunnleggende fargeteknikkene, hvordan vaske ut og avslutte er fargebehandling.

Modul 4: 
Klipp og frisyreforming med arbeidstegning og verktøyføring

Du vil i dette faget få kunnskap om hvordan analysere kundens forutsetninger og hvordan det vil kunne påvirke dine anbefalinger til kunden. Videre kommer du til å få en grundig opplæring i de fire klippeformene hel form, lik lengde, gradering og økende lengde. Du vil lære hvordan du kan dokumentere, kvalitetssikre og presentere arbeidsprosessen og eget frisørarbeid ved hjelp av arbeidstegning og fagterminologi.

Frisyreforming er også en viktig del av dette faget. Her lærer du hvordan håret fønes, formes og styles ved hjelp av forskjellige teknikker og verktøy. I tillegg får du en innføring i oppsetting samt dag- og kvelds makeup.

Modul 5:
Bransjekunnskap

Her får du en innføring i hvilke elementer som påvirker driften av en frisørsalong, inntjeningsevne og hvordan du kan bidra til salongens økonomiske trygghet. Du vil lære hvordan kalkulere produkter og tjenester, hvordan beregnes merverdiavgift, hvilke tiltak som du og bedriften må følge i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Videre forstå viktigheten av god kunde behandling og veiledning av kunden. Du vil også lære om markedsanalyse og hvordan vurdere behovet for nye frisørtjenester.

HVORFOR VELGE CANCAM SKOLEN?

testimonial image

Trivsel

Trivsel er viktig for oss. Vår erfaring er at elevene lærer best når de trives og blir stilt krav til. Derfor har vi maks 15 elever per lærer, noe som gjør at vi kan ha tett oppfølging.

testimonial image

Lær av de beste

Vår visjon er at vi skal skape Norges mest ettertraktede lærlinger. Derfor vil du lære av noen av Norges flinkeste frisører og du vil være en del av et miljø med stor engasjement for frisørfaget.

testimonial image

Frisørspirer

Vi lar praktisk trening og teori gå hånd i hånd slik at elevene får maksimal læring. Vår erfaring er at eleven lærer best når en så raskt som mulig får praktisert teoretisk undervisning.

FAQ

INSTAGRAM

insta-img
insta-img
insta-img
insta-img
insta-img
insta-img
insta-img