Hopp til innhold
Hva er klassisk farge? - Cancam

Hva er klassisk farge?

2015-11-18 11:54:00 skrevet av Marthe Lorentzen

Her er et lite tilbakeblikk på et av de første blogg-innleggene elevene laget:

 

 Heia, alle de fantastiske leserne våre!

Både jeg og Marius vet at dere lurer virkelig på hvorfor vi har klassisk hårfarge som overskrift på dette innlegget og det skal dere få vite nå.

I dag på skolen så lærte vi nettopp om klassisk hårfarge og jeg og Marius syntes at det var veldig kjekt og spennende. Klassisk hårfarge er en permanent farge som en ikke kan vaske ut igjen. Det som kan være positivt med klassisk hårfarge for mange mennesker her ute i den store verden er at den har evne til å dekke 100% grått hår. Det er nemlig fordi oksidasjonsmiddelet er høyere og ligger mellom 6 og 9%

Hva er det som egentlig skjer i den første fasen? i den første fasen vil oksidasjonsmiddelet oksidere bort de naturlige pigmentene. Det vil si at det skjer en lysning av underlagt.

I den neste fasen vil de kunstige pigmentene kobles inni fiberlaget og gi varige resultat. Det er veldig viktig i denne sammenhengen at en har valgt en nyanse som harmonerer med underlaget, og det kunden ønsket. 

Siden oksidasjonsverdien er så høy kan det også være mulig å farge håret lysere. Og det er veldig viktig at kunden får med seg at det er kun hår som ikke er fargebehandlet tidligere.

Det som også er vanlig med klassisk farge er at den er kremaktig og forekommer i alle tenkelige nyanser. Virketiden av klassisk farge er fra 30-45 minutter. Det er veldig mange som tror på den myten om at farging av hår med klassisk farge virker nedbrytende og ødeleggende på håret. Men i den nye teknologien og utviklingen som har skjedd på dette området de siste årene har vist seg at fargene heller har en oppbyggende effekt.

 

 

Forrige blogg Lyse naturlige striper
Neste blogg Hår fra 1945-2017