Hopp til innhold
Strukturomforming - Cancam

Strukturomforming

Sofie som er elev ved Cancam skolen gir deg i dette innlegget en grundig innføring i strukturomforming, også kalt permanent:

I dag på skolen lærte vi hvordan permanent blir til. Ved første øyekast virker det enkelt men når man kommer inn på ulike teknikker, blir det vanskelig.

For dere som ikke vet hva permanent er, så er det en kjemisk behandling som gjør at håret beholder krøller en viss tid, uansett om man vasker eller fukter håret, også kalt som strukturomforming.

Første fasen i opprulling er reduksjonsfasen. Her blir håret rullet opp med spoler og fuktes så med strukturomformingsoljen/reduksjonsmiddel som inneholder ammoniakk og tioglykolsyre. Disse kjemikaliene åpner skjellaget i håret og bryter ned bindingene i håret (ionebinding, hydrogenbinding og disulfidbindingene). Håret tar nå form etter spolene det er rullet opp på.

Den andre fasen heter oksidasjonsfasen. Etter virketiden er over bruker vi et nøytraliserende middel som inneholder hydrogenperoksid, som binder sammen disulfidbindingene på nye steder i håret. 

Utstyret som trengs til å rulle permanent er:

Spisskam: Brukes for å gre og å dele inn håret

 

Spisspapir: Brukes til unngå knekk på spissene av håret 

 

Spoler: Finnes i ulike størrelser, slik at det er mulig å variere teksturen på håret. Tykke, store spoler gir svak krøll mens tynne spoler gir afrokrøll. 

Vi har ulike måter for å få volum i håret fra hodebunnen, alt handler om hvilken arbeidsvinkel du velger, det vil si dirigeringen. På bas gir normalt volum, overdirigering gir mye volum, underdirigering gir lite volum og fra bas gir ingen volum.

 

Overdirigering - på bas


Fra Bas - overdirigering - underdirigering - fra bas

Det finnes 5 ulike vikleteknikker som skaper ulike krøller og utseende på håret:

Klassisk vikling er den som vi brukes mest:


Mursteins vikling:


Spiral vikling (denne tar dobbelt så lang tid):


Sable teknikk (denne blir sjeldent brukt). Her drar vi ut spolen lengre ut av håret og festen den, jo høyere vi går opp jo lengre drar vi ut. Til slutt som de ligne trappetrinn i håret med spoler.

Tvilling vikling:

Her deler vi passén i to deler. Ofte til de som holder dårlig krøll trenger denne vikle metoden.

 

Hilsen Sofie 

 

Forrige blogg Hvordan ser perfekte foliestriper ut?
Neste blogg Strukturomforming i praksis