Hopp til innhold
Hvordan ser perfekte foliestriper ut? - Cancam

Hvordan ser perfekte foliestriper ut?

2015-11-18 09:26:00 skrevet av Marthe Lorentzen

Kristine, Amalie og Veronika på Cancam skolen ser på fordeler og ulemper med foliestriper.

 Når du skal sette inn foliestriper er det viktig å dele håret inn i fragmenter før du starter. Så må vi finne ut om vi skal farge hele håret, eller bare etterveksten. Folieplasseringen har mye å si for resultatet. Størrelsen på valgt veving som plukkes opp fra en passè gir forskjellig resultat. Vi har tre forskjellige typer veving; mikroveving, standardveving og bredveving.

 - Mikroveving: - gir en myk flerdimensjonal effekt.

- Standardveving: - gir en noe sterkere visuell endinger.

- En bred veving: - gir en sterk visuell endring.

Tykkelsen på valgt veving avgjør dybdenivå i passen. En dypere veving i passèen gir farge/striper lenger fra hodebunn. Om plasseringen ønskes nært hodebunn bør ikke passe være dypere enn 4mm.

Den avstanden foliestykkene er plassert fra hverandre avgjør hvor stor fargeendringen blir. Jo større avstanden er mellom foliestykkene, jo mindre merkbar fargeendring.

En av fordelene med foliestriper er at håret ikke blir flokete under behandlingen, i motsetning til hette striper. Ved foliestripe blir stripene mer jevnt fordelt i hele håret, og du får et mer naturlig og jevnere resultat. Fargespillet som foliestripene skaper gir en illusjon av at det er mer hår enn det egentlig er, så om du har et tynt og mykt hår er dette anbefalt. I tillegg vil den kjemiske behandlingen gjøre at håret blir mindre mykt og glatt.

Ulempene med foliestripe er at det er veldig tidskrevende, samtidig som du må jobbe med høgt tempo for å få et jevnt fargeresultat. En annen ulempe med foliestripe er at det er dyrt siden det er så tidskrevende. 

Dette er et eksempel på en bra foliestriping, der foliene er brettet fine, med rene kanter.

Dette er et eksempel på dårlig foliestriping, der folien er knurvet sammen og oksygen slipper ikke inn. Resultatet blir ikke like fint når foliestripingen ikke er pakket skikkelig inn.

Forrige blogg Livet på Cancam skolen
Neste blogg Strukturomforming