Hopp til innhold
Mange kvinner sliter med håravfall - Cancam

Mange kvinner sliter med håravfall

Håravfall er et problem for mange kvinner. Hvordan håravfallet arter seg og hva som er årsaken kan variere.Vi har et sted mellom 100 000 og 150 000 hår på hodet. Daglig mister vi mellom 50 og 100 hår. Den naturlige hårproduksjonen kan komme i ubalanse allerede i ung alder av mange forskjellige grunner; f.eks. stress, hormonelle forandringer, skifte i årstid, arvelige faktorer, sykdommer, påvirkning av testosteronet eller hodebunn i ubalanse. 

Telogent håravfall er en form for håravfall som skyldes et større antall hårsekker samtidig har gått i hvilefase. Når disse hårsekkene igjen går over i vekstfase vil det ble et økt hårtap. Denne formen for hårtap ses ofte i forbindelse med graviditet og etter større påkjenninger, som store operasjoner, skader eller kraftig febersykdom. Håravfallet vil være tydeligst 10-12 uker etter den hendelsen som var årsaken. I slike tilfeller kan du bruke Kerastase Densifique Femme(beige) sammen med tilhørende produkter.

Opplever du at håret tynnes ut spesielt i vikene og på toppen av hode så kan årsaken til hårtapet være påvirket av testosteron. Denne type er oftest å se hos menn, men er heller ikke uvanelig hos kvinner. I slike tilfeller kan du bruke Kerastase Densifique Homme (sort) og tilhørende produkter.  

Betente hårsekker kan føre til håravfall om man ikke pleier hodebunn med riktige produkter. Er du rød, varm eller kvisete i hodebunnen har du betente hårsekker. I slike tilfeller må du bruke betennelse dempende produkter som for eksempel Kerastase Dermo-Calm.

 

 

Forrige blogg Pom pom hestehale