Hopp til innhold
Ta knekken på hodebunns problemene! - Cancam

Ta knekken på hodebunns problemene!

Hvordan bekjemper man egentlig hodebunns utfordringer?

De fleste av oss har perioder vi sliter mer med hodebunnen enn andre. Det kan ofte føles ut som man gjør alt riktig uten hell.

Det første du må finne ut er hvilken tilstand hodebunnen din egentlig har!


En sensitiv hodebunn er en tilstand der huden på hodebunnen er mer følsom enn normalt. Dette kan føre til symptomer som kløe, tørrhet, irritasjon, rødhet, flass og ømhet.

Årsakene til sensitiv hodebunn kan variere fra person til person, og kan omfatte faktorer som:

 • Bruk av for sterke hårpleieprodukter eller produkter som inneholder irriterende ingredienser
 • Tørr hodebunn
 • Allergier eller hudreaksjoner på visse ingredienser i hårpleieprodukter
 • Stress og angst
 • Hormonelle endringer
 • Genetisk disposisjon

Noen enkle trinn som kan hjelpe en sensitiv hodebunnstype, inkluderer å unngå produkter som inneholder irriterende ingredienser, vaske håret regelmessig, bruke en mild sjampo og balsam, og unngå å skrape eller gni hodebunnen for hardt.

Har du sensitiv hodebunn? 
Klikk herEn fet hodebunn er en tilstand der huden på hodebunnen produserer for mye olje, også kjent som sebum. Dette kan føre til en fet og glinsende hodebunn, og det kan også føre til at håret ser fettete ut selv om det nylig er vasket. En fet hodebunn kan også føre til symptomer som kløe, flass og akne i hodebunnen.

Årsakene til en fet hodebunn kan variere fra person til person, men noen mulige faktorer inkluderer:

 • Overproduksjon av olje fra talgkjertlene i hodebunnen
 • Hormonelle endringer, spesielt under puberteten eller menstruasjonssyklusen
 • Stress og angst
 • Dårlig kosthold, spesielt et kosthold som er rikt på fett og sukker
 • Bruk av for sterke hårpleieprodukter som tørker ut hodebunnen og øker produksjonen av olje som et forsøk på å kompensere

Behandlingen av en fet hodebunn kan inkludere å bruke en mild sjampo og balsam som ikke tørker ut hodebunnen, unngå å vaske håret for ofte eller unngå å bruke for mye hårpleieprodukter. Det kan også være lurt å unngå å berøre hodebunnen for mye og å bruke hårprodukter som er spesielt formulert for fet hodebunn.

Har du fet hodebunn? Klikk her


Tørr hodebunn er en tilstand der huden på hodebunnen er tørr og flassete, og kan føre til kløe og irritasjon. Dette skyldes vanligvis en reduksjon i produksjonen av naturlige oljer og fuktighet i hodebunnen.

Årsakene til tørr hodebunn kan variere fra person til person, men noen mulige faktorer inkluderer:

 • Kaldt og tørt vær som kan føre til fuktmangel i hodebunnen
 • Bruk av for sterke hårpleieprodukter som tørker ut hodebunnen og fjerner naturlige oljer
 • Overvasking av hodebunnen som kan fjerne naturlige oljer og fuktighet
 • Allergiske reaksjoner på hårpleieprodukter eller andre stoffer som kommer i kontakt med hodebunnen
 • Underliggende hudsykdommer som psoriasis eller eksem

Behandlingen av tørr hodebunn kan inkludere å bruke en mild sjampo og balsam som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som aloe vera, glyserin eller hyaluronsyre. Det kan også være lurt å massere hodebunnen forsiktig for å øke blodsirkulasjonen. I tillegg kan det være nyttig å unngå å vaske håret for ofte og å begrense bruken av varmeverktøy som hårføner eller rettetang som kan tørke ut hodebunnen ytterligere.

Har du tørr hodebunn? Klikk her

 


Sliter du med flass? Det finnes ulike typer flass som på lik linje som hodebunnstype, behandles på forskjellige måter.

Fet flass
Fet flass er en tilstand der flass i hodebunnen er gulaktig og fet i konsistens på grunn av overdreven produksjon av talg eller olje i hodebunnen. Fet flass kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert hormonelle endringer, stress, kosthold, genetikk og feil hårpleie.

Fet flass kan føre til kløe, irritasjon og rødhet i hodebunnen, og kan også føre til at håret ser fettete og ustyrtelig ut selv om det nylig er vasket. Behandling av fet flass inkluderer vanligvis bruk av spesielle sjampoer som er formulert for å kontrollere overproduksjonen av talg eller olje i hodebunnen. Disse sjampoene inneholder vanligvis ingredienser som salisylsyre eller svovel, som bidrar til å eksfoliere og redusere flass.

Det kan også være lurt å unngå stressende situasjoner og å spise et sunt kosthold som inneholder nok vitaminer og mineraler. I tillegg kan det være nyttig å begrense bruken av hårprodukter og å vaske håret regelmessig, men ikke for ofte, for å unngå at hodebunnen tørker ut eller blir irritert.

Hvis symptomene vedvarer eller forverres, kan det være lurt å oppsøke en hudlege eller hårpleiespesialist for råd og behandling.

Tørr flass
Tørr flass er en tilstand der døde hudceller fra hodebunnen flaker av og faller på skuldrene, og kan være hvitaktig eller sølvfarget. Tørr flass oppstår vanligvis når hodebunnen er tørr og mangler tilstrekkelig fuktighet, og kan forårsake kløe og irritasjon.

Noen mulige årsaker til tørr flass inkluderer:

 • Tørt vær som kan føre til fuktmangel i hodebunnen
 • Bruk av for sterke hårpleieprodukter som tørker ut hodebunnen og fjerner naturlige oljer
 • Underliggende hudsykdommer som psoriasis eller eksem

Behandling av tørr flass inkluderer vanligvis bruk av spesielle sjampoer som er formulert for å fukte og berolige hodebunnen. Disse sjampoene inneholder vanligvis ingredienser som salisylsyre eller ketokonazol som bidrar til å eksfoliere og redusere flass, samt ingredienser som aloe vera, glyserin eller hyaluronsyre som hjelper til med å fukte og berolige hodebunnen.


I håp om at denne informasjonen har vært nyttig for deg, ønsker vi å understreke viktigheten av å ta vare på hodebunnen din. Hvis du opplever hodebunnsproblemer som flass, kløe eller tørrhet, kan det være en god idé å prøve noen av de nevnte behandlingsmetodene. Det er også viktig å huske på at hodebunnsproblemer kan være et resultat av en underliggende medisinsk tilstand, så hvis problemene vedvarer eller blir verre, bør du søke råd fra en lege eller hudlege.

Ved å ta en proaktiv tilnærming til hodebunnsproblemer, kan du øke sjansene for å oppnå en sunn og behagelig hodebunn. Ikke la hodebunnsproblemer gå ubehandlet, da det kan føre til mer alvorlige problemer som hårtap eller infeksjoner. Ta vare på hodebunnen din, og den vil takke deg for det med sunn og glansfullt hår!

 

 

Forrige blogg Oppdag nyheten Iles Formula
Neste blogg milk_shake